• English
 • Polski
 • Italiano
 • Hrvatski
 • Српски језик
 • Magyar
 • Română
 • Svenska
 • Čeština
 • Русский
 • български
 • македонски јазик
 • Deutsch

Проектот INTERNATIONAL VILLAGE ќе се одвива во хотелот Сореа**, дел од Сореа групата. Сместен е во мала населба Лубованске Купеле на планината Татра на север во Словачка, на 7км од Стара Лубовна, близу Попрад.

Хотелот нуди разни активности: затворен базен, сауна, тениско и одбојкарско игралипте, билијард, пинг понг итн. Сите услуги им се на располагање на учесниците на проектот.

Секоја соба има посебен тоалет, опремена е со телевизор, радио и телефон.

Постојат разни туристички атракции: замокот во Стара Лубовна, реката Дунајец, замокот и зоолошката градина во Списка, градот Бардејов и многу други.

Исто така, постојат многу туристички патеки кои се совршени за пешачење или возење велосипед.


Македонската верзија на интернет страницата содржи само основни информации. Доколку сакате да прочитате подетално за проектот, одберете ја англиската верзија.